AtBeta
Hopp til innhold

AtBeta

Heldigital brukertesting av ny app

Forsterkede smittevernstiltak har utfordret oss til å tenke alternativt når det kommer til brukertesting. Vi gir deg innblikk i en av de heldigitale øktene vi har gjennomført.

Spennende å delta
Eric (til høyre i bildet) er en av mange som deltar i testingen av vår nye reiseapp. Appen befinner seg nå i en beta-fase hvor kollektivreisende over hele Trøndelag inviteres til å teste appen, komme med tilbakemeldinger og innspill på forbedringer.

- Jeg ønsker å være med å teste fordi jeg synes det er et spennende prosjekt og er over gjennomsnittet interessert i kollektivreise og mobilitet, sier Eric.

Bilde av de involverte i brukertesten

PC-skjermen erstatter den fysiske mobilen under brukertestingen.

Tester hjemmefra
Som følge av strengere smittevern gjennomføres testen heldigitalt. Det vil si at Eric kan sitte hjemme på pc-skjermen og navigere seg gjennom en prototype av appen. Utviklerteamet ser det samme som Eric på sin pc-skjerm og følger med på hvordan han går frem for å løse ulike oppgaver.

Førsteinntrykket til Eric er at testversjonen av appen virker grei og oversiktlig.
- Jeg opplever at appen gir meg akkurat nok mengde informasjon til å navigere meg gjennom kollektivtilbudet.

I løpet av 30 minutter har Eric løst alle oppgavene og kan konkludere med at det er nye funksjoner han setter pris på, samtidig som han har innspill på funksjoner han håper blir bedre:

(+) Jeg synes søkefunksjonen fungerer mye bedre i den nye appen. Min posisjon er
mer nøyaktig og du kan søke direkte på adresser, du trenger ikke kunne navnet
på holdeplassene for å gjennomføre et søk.

(+) Fint og få «favorittene» rett på forsiden og at du kan bla deg videre til senere avganger med få trykk.

(-) Jeg håper noen flere kartfunksjoner blir med over fra AtB Reiser til den nye appen. Trykker jeg på en linje nå så får jeg ikke sett alle holdeplassene på kartet.

(-) For tilreisende er det viktig at de forstår hvor de ulike plattformene er og på hvilken side av veien. Synes ikke det kommer tydelig nok frem i dag.

LES MER: Brukertesting av nytt favorittkonsept


Kundeinvolvering
Heldigitale tester gir oss muligheten til å fortsette å involvere kunden i utviklerprosessen på en trygg måte. Ved å inkludere ulike brukergrupper får vi verdifull innsikt som hjelper oss til å lage en bedre app for alle som reiser i Trøndelag.

Den nye reiseappen skal lanseres i løpet av 2021 og vil erstatte både AtB Mobillett og AtB Reise.

Alle kan delta i testingen
Søk opp "AtB" i App Store eller Google Play, last ned appen og test i vei! Du kan gi dine tilbakemeldinger og innspill direkte i appen.

LES MER: Brukertest med blindeforbundet