AtBeta
Hopp til innhold

AtBeta

Elever fra Hovin skole om framtidens holdeplasser

Ved bruk av videospillet Minecraft og Lego stop-motion film har Team Active WRLD fra Hovin skole presentert en inspirerende løsning – Aktivitetsholdeplassen!

Hva gjør du når det er litt for lenge til neste buss kommer og du er tom for strøm på mobilen? Hopp på tredemølla som er montert ved holdeplassen, plugg inn laderen i USB-porten og begynn å gå. Før du vet ordet av det er mobilen ladet, og ventetiden på bussen er unnagjort.

Deltager i First Lego League
Team Active Wrld var et av lagene fra Hovin skole som deltok i høstens First Lego League, en kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Her forsker du på og foreslår løsninger på en samfunnsaktuell utfordring.

Team Active Wrld jobbet med problemstillingen «Hvordan kan vi bruke ventetid på reisen til å komme i bedre form?» I gamle dager var vi mye flinkere til å bruke det vi fant rundt oss til å få trim, men i dag vil vi ha det mer tilrettelagt.

Idémyldring med AtB
Teamet tok kontakt med AtB for å diskutere ulike løsninger og vi hadde et engasjert telefonmøte hvor gjengen fra Hovin og AtB kastet ideer for aktivitetsholdeplasser fram og tilbake. Etter mange gode idéer og en god del latter ble vi enig om at Active Wrld måtte komme til AtB og presentere det de kom fram til.

Før jul fikk vi gledelig besøk av hele teamet bestående av Adrian, Aurora, Erik, Martin, Gosia og team-coach (og lærer) Jens Petter Dahle. De hadde tatt bussen fra Hovin til Trondheim for å vise frem prosjektet. Vi fikk en flott presentasjon av holdeplassen med tredemølle - perfekt for deg som liker å være ute i god tid og trenger trim.

Inspirerende
Den framtidsrettede gjengen fra Hovin hadde ikke bare kommet fram til et spennende holdeplasskonsept, de hadde også tatt i bruk kreative metoder for å presentere konseptet. Adrian og Erik viste frem den nye aktivitetsholdeplassen både ved bruk av Lego i stop motion-film og Minecraft. Gode ideer til inspirasjon for hvordan vi kan utfordre unge i hele fylket til å lage sine fremtidige kollektivløsninger.

Tusen takk til en inspirerende gjeng fra Team Active Wrld og Hovin skole!